Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3375
Lid sinds: 8 dec. 2011
26 september 2016, 23:49 uur | Bericht #474477

Astronomen zien 'waterdamp' op Jupiters maan EuropaJupiters maan Europa © AFP


Volgens astronomen zijn er op Europa, één van de manen rondom de planeet Jupiter, sporen aangetroffen van waterdamp. Deze ontdekking zou het makkelijker maken om te bepalen of er leven mogelijk is op de warme, zoute oceaanvlaktes onder het ijzige oppervlak van Jupiters maan.

Redactie 26-09-16, 22:14 Laatste update: 22:16 Bron: REUTERS

De Hubble ruimtetelescoop registreerde de waterdamp, die ongeveer 200 kilometer boven de oppervlakte van Europa uit spuit en vervolgens NASA daarna als regen omlaag valt op het maanoppervlak.

Europa - met een diameter van 3100 kilometer net iets kleiner dan 'onze' maan - is een interessant onderzoeksobject voor astronomen: verscholen onder het oppervlakte-ijs ligt een zoute zee met twee keer zoveel water als alle oceanen op aarde bij elkaar. Mede hierdoor wordt deze maan gezien als de meest waarschijnlijke plek binnen ons zonnestelsel om leven aan te treffen.

Bron: http://www.ad.nl
 
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1186
Lid sinds: 2 feb. 2012
27 september 2016, 01:21 uur | Bericht #474478


NASA's Hubble Space Telescope took direct ultraviolet images of the icy moon Europa transiting across the disk of Jupiter. 

Out of ten observations, Hubble saw what may be water vapor plumes on three of the images. This adds another piece of supporting evidence to the existence of water vapor plumes on Europa - Hubble also detected spectroscopic signatures of water vapor in 2012. 

The existence of water vapor plumes could provide a future Europa flyby mission the opportunity to study the conditions and habitability of Europa's subsurface ocean.

Credit: NASA's Goddard Space Flight Center/Katrina Jackson
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.871 topics, welke bij elkaar 433.205 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.459 leden.
Het nieuwste lid is Jan Cees.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 224 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 224, lezen 4 mensen het topic "Onweerskansen algemeen 2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Onweerskansen

Algemeen 2017

Fotowedstrijd

Augustus 2017

AWM

Het weer in de Alpen

Totale Zonsverduistering

21 augustus

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden