Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 1330
Lid sinds: 13 jan. 2015
29 september 2016, 09:36 uur | Bericht #474532

Weer vloeibaar water gevonden op maan bij Saturnus


Opnieuw is er vloeibaar water buiten onze planeet gevonden. Belgische onderzoekers hebben een tientallen kilometers diepe oceaan ontdekt op Dione, een van de manen van Saturnus.

Sterrenkundigen zijn op zoek naar tekenen van water, omdat dat de belangrijkste voorwaarde is voor leven.  Bekend was al dat op twee de andere manen van Saturnus en op een maan van Jupiter vloeibaar water moet zijn. 

De Koninklijke Sterrenwacht van België deed de belangrijke ontdekking op basis van gegevens van de ruimtesonde Cassini, die al sinds 2004 rond Saturnus cirkelt. 

Tumultueus verleden

De oceaan van Dione is tientallen kilometers diep. Stille wateren hebben ook daar diepe gronden, want hoewel Dione er rustig bij lijkt te liggen, tonen de littekens op het oppervlak aan dat er een tumultueus verleden is geweest. Zo zijn er grote ijskliffen aangetroffen.

De oceaan was er volgens de wetenschappers waarschijnlijk al vanaf het ontstaan van de maan en is daardoor een goede omgeving voor microscopisch leven.
Bron: http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/weer-vloeibaar-water-gevonden-op-maan-bij-saturnus  | Gewijzigd: 1 februari, 09:43 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.535 topics, welke bij elkaar 431.354 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.332 leden.
Het nieuwste lid is arieplas.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 781 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 781, lezen 7 mensen het topic "Lente discussietopic 2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Steve

Nieuw lichtverschijnsel

Enorme ijsberg langs kust Ferryland CA

Training Alpenweerman

Wolken & Thermische winden

Lentediscussie

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden