Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
svenne
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 4118
Lid sinds: 5 jul. 2011
3 november 2016, 18:28 uur | Bericht #475092

China stuurt zijn tot dusver krachtigste raket de ruimte in


China heeft zijn tot dusver krachtigste raket de ruimte ingestuurd. De Lange Mars 5 werd donderdag succesvol gelanceerd vanuit het nieuwe ruimtevaartstation in Wenchang op het Zuid-Chinese eiland Hainan. De eerste lancering van de 57 meter lange raket is een belangrijke stap op de weg naar de bouw van het geplande Chinese ruimtestation. De raket kan 25 ton vracht laden en zou in 2018 de kernmodule Tianhe 1 (Hemelse Harmonie) naar het heelal brengen.

Experten vergelijken het draagvermogen van de nieuwe raket met die van de Amerikaanse Delta IV Heavy, de momenteel meest efficiënte raket van het Amerikaans ruimtevaartprogramma. Bij haar eerste lancering brengt de raket een wetenschappelijke satelliet en een herbruikbaar ruimteveer of shuttle in het heelal, die bij een vlucht verschillende satellieten in omloopbanen kan brengen.

Momenteel cirkelen ook twee Chinese astronauten van de ruimtecapsule Shenzhou 11 in het ruimtestation Tiangong 2 (Hemelpaleis) rond de Aarde. Over een maand wordt dat de langst bemande ruimtevlucht van China. De beide astronauten maken ook voorbereidingen voor de ingebruikname van het Chinese ruimtevaartstation, dat in 2022 klaar moet zijn. Indien het Internationaal Ruimtestation (ISS) zoals voorzien in 2024 zijn werking stopzet, wordt China de enige natie met een permanente buitenpost in het heelal.

Naar schatting 100.000 toeschouwers volgden ter plekke in Wenchang hoe de raket tegen de nachtelijke hemel opsteeg. De raket behoort tot de nieuwste generatie uit de succesvolle Lange Mars-familie. Ze speelt ook een belangrijke rol voor geplande vluchten naar de Maan en naar Mars. China kan voortaan ook grotere satellieten voor civiele of militaire doeleinden de ruimte insturen.

"Zonder de Lange Mars 5 kon er geen ruimtevaartstation komen", zei de Australische ruimtevaartexpert Morris Jones in de South China Morning Post. "Ook vluchten naar de Maan of naar Mars zouden onmogelijk zijn". Elk nieuw ruimtevaartproject begint met de lancering van een raket. De ontwikkeling van de Lange Mars 5 was moeilijk en heeft jarenlange vertragingen opgelopen, maar demonstreert echter ook de maturiteit van het Chinese ruimtevaartprogramma, aldus Jones.

Bron: hln.be
  | Gewijzigd: 1 februari, 09:40 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.535 topics, welke bij elkaar 431.354 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.332 leden.
Het nieuwste lid is arieplas.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 793 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 793, lezen 6 mensen het topic "Berichtgeving lente 2014".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Enorme ijsberg langs kust Ferryland CA

Steve

Nieuw lichtverschijnsel

Training Alpenweerman

Wolken & Thermische winden

Lentediscussie

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden