Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 1559
Lid sinds: 13 jan. 2015
8 december 2016, 08:51 uur | Bericht #476004

Ruimtestof ontdekt op daken in Parijs en BerlijnWetenschappers hebben ruimtestof ontdekt op daken van huizen in Parijs, Oslo en Berlijn. Het vanuit de ruimte neergedaalde materiaal dateert uit de tijd waarin de aarde ontstond, ongeveer 4,6 miljard jaar geleden.

Normaal gesproken wordt ruimtestof vooral ontdekt in afgelegen gebieden zoals Antarctica. Nog nooit eerder is het aangetroffen in grote steden. Dat melden Britse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Geology.

De wetenschappers ontdekten het ruimtestof door 300 kilo stof uit dakgoten in Parijs, Berlijn en Oslo te onderzoeken. Met sterke magneten slaagden ze erin om vijfhonderd deeltjes uit de ruimte op te sporen. Ruimtestof bevat magnetische mineralen.

Tot nu toe namen sterrenkundigen aan dat deeltjes uit de ruimte niet waren te detecteren tussen stadsafval. "We weten al sinds de jaren veertig dat er continu ruimtestof in onze atmosfeer terechtkomt", verklaart hoofdonderzoeker Matthew Genge van het Imperial College in Londen op nieuwssite New Scientist. "Maar we dachten dat dit soort stof alleen kon worden opgespoord in stofvrije omgevingen zoals Antarctica en diepe delen van de oceanen."

Snelste

De gevonden stofdeeltjes uit het stadsafval zijn relatief groot: de korrels hebben een doorsnede van 0,3 millimeter. Meestal hebben stofdeeltjes uit de ruimte een doorsnede van slechts 0,1 millimeter. 

Uit de studie blijkt verder dat de ruimtestofdeeltjes uit de stad met een snelheid van 12 kilometer per seconde reisden toen ze in de aardse atmosfeer terechtkwamen. Daarmee zijn het de snelst reizende deeltjes die ooit zijn aangetroffen op aarde.Door: NU.nl/Dennis Rijnvis
Bron: http://www.nu.nl/wetenschap/4361920/ruimtestof-ontdekt-daken-in-parijs-en-berlijn.html  | Gewijzigd: 31 januari, 16:15 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.871 topics, welke bij elkaar 433.205 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.459 leden.
Het nieuwste lid is Jan Cees.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 241 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 241, lezen 4 mensen het topic "Onweerskansen algemeen 2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Totale Zonsverduistering

21 augustus

AWM

Het weer in de Alpen

Onweerskansen

Algemeen 2017

Fotowedstrijd

Augustus 2017

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden