Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Lid
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2154
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 februari, 12:49 uur | Bericht #478408
Regen eist levens in Australië, heldendaad wordt man fataal
In het noorden van Australië zijn de afgelopen weken zeker vijf doden gevallen door wateroverlast als gevolg van moessonregens. In de buurt van Darwin raakte een auto op een kruispunt van de weg door het water. De auto botste tegen een verkeerslicht, waarbij de 20-jarige bestuurder om het leven kwam. Twee andere inzittenden raakten gewond.

Een paar honderd kilometer zuidelijker verdronk een man toen hij een meisje wilde redden, dat was meegesleurd door een overstroomde rivier. Dat gebeurde vlak bij de ingang van een groot natuurpark. De man van rond de 40 sprong, zo melden Australische media, het meisje achterna en wist haar veilig op de oever te krijgen. Daarna werd hij zelf meegesleurd. Verder stroomafwaarts werd de man door de hulpdiensten uit het water gehaald, maar reanimatie mocht niet meer baten.

Vorige week kwamen drie mensen om het leven toen de bus waarin ze zaten van de weg werd gesleurd door een overstroomde rivier. De slachtoffers waren een man en een vrouw van 61 en een 21-jarige man. De zeventien andere inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Onweer
Voor de komende dagen wordt nog veel meer regen verwacht in het noorden van Australië. In sommige gebieden kan in korte tijd tot 30 centimeter regen vallen. In de kustgebieden kan het ook gaan onweren. Mensen wordt aangeraden zandzakken rond hun huis te leggen, zo ver mogelijk bij overstroomde rivieren vandaan te blijven en huisdieren in veiligheid te brengen.

Bron: NOS.nl
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.535 topics, welke bij elkaar 431.354 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.332 leden.
Het nieuwste lid is arieplas.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 682 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 682, lezen 7 mensen het topic "Lente discussietopic 2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Enorme ijsberg langs kust Ferryland CA

Training Alpenweerman

Wolken & Thermische winden

Lentediscussie

Steve

Nieuw lichtverschijnsel

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden