Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 1559
Lid sinds: 13 jan. 2015
19 februari, 16:59 uur | Bericht #478870

Ringvormige zonsverduistering 26 februari 2017

Een ringvormige zonsverduistering is niet zo indrukwekkend als een totale verduistering: de corona blijft achterwege, maar een ringvormige zon is ook een bizar gezicht. Zeer de moeite waard om eens te gaan bekijken. Deze verduistering is te zien vanuit het zuiden van Chili en Argentinië, maar ook vanuit Angola. Met een duur van minder dan een minuut is deze wel wat aan de korte kant...


Bovenstaande afbeelding toont het zichtbaarheidsgebied van de verduistering. De blauwe strook in het midden is het gebied waarin de eclips volledig ringvormig zal zijn. Aan weerszijden ervan ligt een veel breder gebied van waaruit een gedeeltelijke verduistering te zien is. De noordelijke grens van dit gebied gaat over Peru, Bolivia en Brazilië, de zuidelijke over Antartica. De lichtblauwe lijnen verbinden de plaatsen waarvoor de grootte van de eclips respectievelijk 80, 60, 40 en 20 procent bedraagt. De tijdstippen bij de groene lijnen geven aan wanneer de eclips daar maximaal is. Deze tijd is gegeven in UT; dat is 1 uur vroeger dan de wintertijd in Nederland. In de twee rode ovale gebieden is slechts een deel van de eclips te zien. In het linkerovaal is het einde van de eclips te zien, maar niet het begin. De zon komt er tijdens de zonsverduistering op. In het rechterovaal is wel het begin van de verduistering te zien, maar niet het einde, omdat de zon er tijdens de verduistering ondergaat. (Illustratie: F. Espenak/NASA)
Bron: http://www.zonsverduistering.nl/eclips2017februari.html 

Op 21 augustus is er een totale zonsverduistering. | Gewijzigd: 19 februari, 17:01 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.871 topics, welke bij elkaar 433.205 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.459 leden.
Het nieuwste lid is Jan Cees.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 241 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 241, lezen 4 mensen het topic "Onweerskansen algemeen 2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

AWM

Het weer in de Alpen

Fotowedstrijd

Augustus 2017

Onweerskansen

Algemeen 2017

Totale Zonsverduistering

21 augustus

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden