Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Woonplaats: Leersum (utrecht)
Berichten: 1281
Lid sinds: 10 mei. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 februari, 17:36 uur | Bericht #478968
Hier een filmpje van de landing:
Klapper van 2012: http://www.youtube.com/watch?v=uDkqolJIpZ8&feature=player_embedded

2014 pers. onweersdagen: ( 24 )
svenne
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 4339
Lid sinds: 5 jul. 2011
23 februari, 18:52 uur | Bericht #478969

Rukwinden tot 95 km/u teisteren het land, aan de kust tot 120 km/uFoto: VRT

Sinds de middag zijn er in grote delen van het land hevige rukwinden. Aan de kust halen die zelfs 120 km/u. Het KMI heeft "code oranje" uitgevaardigd. In Hoeilaart blokkeerde een omgevallen boom lange tijd de Brusselse ring. In Veurne is een vrachtwagen gekanteld en nabij Nieuwpoort is de gevel van een huis ingestort. Elders liggen bomen op de weg en is er schade aan daken en woningen.

Het KMI had gewaarschuwd dat grote bomen konden omvallen, takken wegen zouden versperren en dat er schade kon zijn aan woningen. Het meteorologisch instituut raadde ook aan om alles wat los zit aan je huis of in de tuin goed vast te maken. 

Die voorspellingen zijn ook uitgekomen en de lijst met schade wordt alsmaar langer. Wel zouden er tot nu toe nog geen gewonden of slachtoffers zijn gevallen. Ook hadden heel wat steden en gemeenten zoals Antwerpen, Brussel, Leuven en Mechelen uit voorzorg parken en bossen gesloten. 

"Code oranje" geldt van 14 tot 23 uur voor de kust en de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Luik. In de rest van het land geldt "code geel", of een niveau lager. Sinds de middag waait een krachtige tot zeer krachtige wind uit het westen of het zuidwesten, later op de avond wordt dat het westnoordwesten, aldus het KMI.

Het instituut had gewaarschuwd voor rukwinden tot 95 kilometer per uur, maar vanavond zijn aan de kust winden tot 120 kilometer per uur gemeten. Wel zou de wind geleidelijke moeten afnemen.  

Eerste berichten over schade lopen binnen
Door de hevige rukwinden is er intussen ook al schade en hinder gemeld. Het grootste probleem was er op de Brusselse ring in Hoeilaart in Vlaams-Brabant. Tussen de Welriekende Dreef en het Leonardkruispunt is daar iets voor de middag een grote boom op de weg gevallen en raakte de weg helemaal versperd, wat tot verkeerschaos leidde. De boom raakte een auto, maar niemand werd gewond. De brandweer van Overijse heeft de boom intussen in stukken gezaagd en de weg is opnieuw open.

Nabij Veurne in West-Vlaanderen is een zware vrachtwagen door de wind van de weg geblazen en gekanteld. De chauffeur bleef ongedeerd, maar ook daar was er lange tijd hinder. In Ramskapelle bij Nieuwpoort is de topgevel van een huis ingestort. Er vielen geen gewonden, maar het huis is onbewoonbaar en ook een naburig huis liep schade op. In Zillebeke zitten enkele woningen zonder stroom nadat een grote spar een elektriciteitskabel had losgerukt.

Elders krijgt de brandweer in zowat geheel België oproepen voor losgerukte dakgoten en dakpannen en omgevallen bomen. Zo moest de brandweer in Borgerhout in Antwerpen een deels los zittende dakgoot verwijderen (foto in tekst). In Mol is een boom op vier geparkeerde auto's gevallen. Die zijn allen zwaar beschadigd, maar niemand raakte gewond.

In Limburg zijn er veel oproepen voor de brandweer in Hasselt. In Riemst is de oplegger van een vrachtwagen zwaar geschadigd door de wind en de truck moest gestuit worden. In Neerpelt viel een boom op een geparkeerde auto, maar ook daar raakte niemand gewond.

Er zijn ook meldingen over verkeersongevallen, maar het is niet duidelijk of die het gevolg zijn van de wind.

Bron: deredactie.be
Waarom deze advertentie?
Lako
Lid
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2190
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 februari, 23:54 uur | Bericht #478975
Diverse stormschades door zuid(wester) storm


Foto: 112fryslan

FRYSLAN – Op diverse plaatsen in de provincie is donderdag schade ontstaan door de storm die over het land trok.

In Leeuwarden op de Willemskade was een van de eerste stormschades waar de brandweer voor in actie moest komen. Van een zonnescherm was het touwtje geknapt, door de harde wind dreigde het zonnescherm te vallen. Met een hoogwerker heeft de brandweer de situatie weer veilig gemaakt.


Foto: 112fryslan

In Burgum kwam een boom op een woning terecht. De boom stond in de voortuin van een woning. Door de harde wind waaide deze plotseling om en belandde op het dak van de woning. De brandweerlieden van Burgum werden vervolgens opgeroepen om ter plaatse te gaan. Eenmaal ter plaatse hebben brandweerlieden voorzichtig de boom van de woning verwijderd. De takken werden naar de weg gebracht waarna de brandweer weer retour kon naar de kazerne. De schade aan de woning is voor zover bekend 1 dakpan

In Heerenveen raakte een gevelplaat los aan de zijkant van een flat. De brandweer heeft de situatie bekeken maar kon weinig doen. Het was niet verstandig om met de hoogwerker de lucht in te gaan en de situatie leverde geen gevaar op. Later zal er weer naar de situatie gekeken worden.

In Boijl is de Berkhofweg afgesloten omdat er enkele op de weg terecht waren gekomen. De verwachting is dat er nog meer bomen zullen omwaaien vanuit het bos. Staatsbosbeheer zal donderdag en vrijdag de gesneuvelde bomen opruimen. De weg blijft daarom tot en met vrijdag dicht.


Foto: 112fryslan

In Eastermar was een grote oude boom omgewaaid dit gebeurde op de Elte Martens Beimastrjitte midden in het dorp. De brandweer van Drogeham is ter plaatse gekomen en heeft de boom groten deels in stukken gezaagd. De rest van de boom zal door derden worden verwijderd. De brandweer heeft voor de veiligheid de plek nog afgezet met lint.

Bron/meer foto's: 112fryslan.nl | Gewijzigd: 23 februari, 23:56 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Lid
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2190
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 februari, 23:59 uur | Bericht #478976
Brancard met patiënt omgeblazen door harde wind


© anp

De storm vanavond maakte het werk van de hulpdiensten in Vlaardingen niet makkelijk. Toen ambulancepersoneel een gewonde man op een brancard naar de ziekenwagen reed aan de Doctor Wiardi Beckmansingel, werd het karretje gegrepen door een windvlaag en viel om. Het slachtoffer, dat kort daarvoor al letsel had opgelopen door de stevige wind, viel daardoor op de grond. 

Het personeel van de hulpdiensten baalt verschrikkelijk van het ongeval, laat een woordvoerder weten. ,,Onze medewerkers hadden nochtans gevraagd aan de beveiliging van de nabijgelegen supermarkt om even mee te lopen omdat het zo hard waaide. Omdat een brancard topzwaar is, was deze niet meer te houden.’’ 

De man is overgebracht naar het ziekenhuis. 

Bron: AD.nl

 
#KeepOnSmiling
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 1559
Lid sinds: 13 jan. 2015
24 februari, 09:30 uur | Bericht #478980

Laura zat in gecrasht vliegtuig: 'Iedereen was in paniek'


© GEOPAHAS / YouTube

De 24-jarige Laura Forsyth uit Schotland verhuisde vandaag samen met haar vriend naar Nederland. Maar die reis verliep niet zoals ze had verwacht: ze zat in het vliegtuig dat door zijn landingsgestel zakte. "Tijdens het landen schommelde het vliegtuig helemaal heen en weer", zegt ze.

"En toen we de landingsbaan raakten, gaf het wiel mee. Het vliegtuig raakte op zijn kant." Toen raakten de passagiers in het vliegtuig in paniek, zegt Laura. "We waren bang dat er brand zou ontstaan in het vliegtuig, dus iedereen wilde zo snel mogelijk naar buiten."

Nog in shock

De stewardess deed de deur van het vliegtuig open, en de passagiers konden gewoon via de trap het vliegtuig verlaten. "We hoefden niet met de glijbaan." Ondertussen zitten alle passagiers veilig binnen, in een aparte ruimte in de aankomsthal van Schiphol. "Iedereen is nog wel een beetje in shock."

"Maar het had allemaal veel erger kunnen zijn. Ik denk dat we heel veel geluk hebben gehad."
Bron: http://www.rtlnieuws.nl/nederland/laura-zat-in-gecrasht-vliegtuig-iedereen-was-in-paniek
 
svenne
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 4339
Lid sinds: 5 jul. 2011
24 februari, 11:06 uur | Bericht #478982

Dode, twee zwaargewonden en veel materiële schade door stormweer


Foto: VRT

Na het stormweer van gisteren is er sprake van een dode en twee zwaargewonden. In Voeren kwam een man om het leven toen een boom op zijn auto was gevallen, de bestuurder is kritiek. En ook in Evere raakte een kind zwaargewond toen hij een dakpan of een stuk steen op het hoofd kreeg. Voorts is er vooral sprake van materiële schade

West-Vlaanderen

Foto: Bart Boterman

In West-Vlaanderen kregen de hulpdiensten heel wat oproepen binnen, vooral van materiële schade. Zo is in Sint Andries een boom op een villa gevallen terwijl de eigenaar in zijn kantoor zat te werken. De man bleef ongedeerd. De brandweer had enkele uren nodig om de boom in stukken te zagen en van het dak te halen.Bart BotermanEn ook de Bredense schepen en OCMW-voorzitter Jacques Deroo (SP.A) is getroffen door het stormweer. Een windstoot blies een deel van het dak van zijn nieuwbouw weg. "De woning is bestemd voor mijn zoon. Ik heb er vier jaar aan gewerkt. Dit komt hard aan", zegt hij. Het zal nog maanden duren eer de schade hersteld is.

In de buurt van Veurne is daarnaast een zware vrachtwagen door de wind van de weg geblazen en gekanteld. De chauffeur bleef ongedeerd, maar er was lange tijd hinder. In Ramskapelle bij Nieuwpoort is de topgevel van een huis ingestort. Er vielen geen gewonden, maar het huis is onbewoonbaar en ook een naburig huis liep schade op. In Zillebeke zaten enkele woningen zonder stroom nadat een grote spar een elektriciteitskabel had losgerukt.

Vlaams-Brabant
In het kasteeldomein van Gaasbeek is een oude beuk van meer dan 15 meter omgevallen. De zware takken van de kruin vielen op het terras van brasserie Krijmerie.

Op de spoorlijn tussen Leuven en Mechelen in de buurt van Hever is een boom op de sporen gevallen. Zo'n 200 mensen zaten twee uur vast. De boom is ondertussen verwijderd en het spoorverkeer loopt weer normaal. Ook in Linkebeek was er een boom op de sporen gevallen.

Brussel
In Brussel bleef het niet bij materiële schade. In Evere is een kindje van twee namelijk geraakt door een stuk hout van een appartementsgebouw dat naar beneden viel. Het kind is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Limburg
In Limburg viel er een dode. Een bestuurder van een wagen kwam in Voeren om het leven toen een boom op zijn auto viel. De passagier is zwaargewond. In Lummen raakte nog een bestuurder gewond nadat een boom op een auto was gevallen. 

In Kortessem is het dak van een huis zwaar beschadigd. Het treinverkeer ondervond ook in Limburg hinder van de storm. Door een omgevallen boom reden er gisterenavond geen treinen tussen Hasselt en Bilzen en tussen Landen en Sint-Truiden. 

Antwerpen
In de provincie Antwerpen was er in de namiddag vooral schade in de stad Antwerpen, maar tegen de avond waren de Kempen aan de beurt. De hulpdiensten in Essen kregen zo'n twintig oproepen binnen. Het ging altijd om materiële schade.

Zo moest de brandweer in Borgerhout in Antwerpen een deels los zittende dakgoot verwijderen. In Mol is een boom op vier geparkeerde auto's gevallen. Die zijn allen zwaar beschadigd, maar niemand raakte gewond.

Oost-Vlaanderen
In Oost-Vlaanderen was het gisteren ook een drukke dag voor de brandweer, maar ook daar valt de schade behoorlijk mee. Er is vooral sprake van omgewaaide bomen en rondvliegende brokstukken. In Aalst heeft de brandweer veertien interventies moeten doen. 

Bron: deredactie.be

 
Lako
Lid
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2190
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 februari, 11:12 uur | Bericht #478983
Schade door storm blijft onder de 10 miljoen euro
© ANP (Archieffoto)

De storm die gisteren over het land trok heeft voor minder dan 10 miljoen euro schade aangericht. Dat schat het Verbond van Verzekeraars in. "Het precieze schadebedrag is nog niet bekend, maar het blijft onder de 10 miljoen euro", aldus een woordvoerster.

Tijdens de storm hadden hulpdiensten in het hele land de handen vol aan meldingen van schade, vooral door omgevallen bomen. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.

Gemiddelde schade
De meeste schademeldingen kwamen uit de kustgebieden, maar ook uit het binnenland 'tot Nijmegen aan toe' werd schade gemeld aan huizen en auto's. Doordat het ook behoorlijk regende, houden de verzekeraars ook rekening met vervolgschade door lekkage.

"Het was een fikse storm, maar de schade is niet uitzonderlijk. Gemiddeld richten stormen per jaar in Nederland voor 50 miljoen euro per jaar vernielingen aan. Dit was de eerste, gewoon een vroege voorjaarsstorm", zegt een woordvoerder.

Schiphol
Er reden minder treinen en op Schiphol werden tientallen vluchten geannuleerd. Een vliegtuig op Schiphol zakte tijdens de landing door het landingsgestel. Daar vielen geen gewonden bij. Op de weg waren vooral vrachtwagens op hoge bruggen speelbal van de windstoten.RTL Nieuws


Bron: http://www.rtlnieuws.nl/nederland/schade-door-storm-blijft-onder-de-10-miljoen-euro  | Gewijzigd: 24 februari, 12:04 uur, door Lako
#KeepOnSmiling
Lako
Lid
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2190
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 februari, 11:47 uur | Bericht #478984
Storm: A73 afgesloten, vrouw gewond door boom en buuttestrijd verplaatst naar kerk


Foto: ED/Bert Jansen

De zware storm kwam donderdagavond later op gang dan verwacht, maar bracht toch enige overlast in Limburg. De A73 richting Venlo was enkele uren afgesloten. Oorzaak was een ongeluk met een vrachtwagen bij Cuijk. Als gevolg van de extreme wind belandde de wagen op de vangrail in het midden van de weg.Bij de meldkamer in Noord- en Midden-Limburg kwamen voor 21.00 uur 23 ‘stormgerelateerde’ meldingen binnen. Het merendeel van de meldingen betrof kleine incidenten. Deze worden afgehandeld door de gemeenten.

In acht gevallen moest de brandweer er aan te pas komen. “Dan moet je denken aan omgewaaide bomen die een weg volledig blokkeren. In zo’n geval komen wij eraan te pas”, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Zwaartepunt
Hoewel de stormschade in Noord- en Midden-Limburg relatief meeviel, moest wel de A73 tussen Cuijk en Venlo in beide richtingen worden afgesloten nadat een vrachtwagen bij Cuijk in de middenberm was beland. Inmiddels is de weg weer open voor verkeer. In Roermond moest de brandweer er nog aan te pas komen nadat bij een pand aan de Spoorlaan Noord ijzeren platen waren los geschoten door de wind.

Bij Cuijk belandde een vrachtwagen over de vangrail in de middenberm van de A73.


Foto: twitter | @vid

Assistentie
Op de Rijksweg in Gennep heeft de brandweer Rijkswaterstaat geassisteerd om de weg vrij te maken nadat daar aan het begin van de avond een grote tak de N271 op waaide. Ook in Smakt en Molenhoek waaiden wat grote boomtakken naar beneden. Daarbij zijn voor zover bij de brandweer bekend geen gewonden gevallen of materiële schades ontstaan. De brandweer spreekt dan ook van een rustige avond gezien de voorspellingen. Het zwaartepunt van de storm bevond zich aan het begin van de avond. Na 19.00 uur begon de wind in kracht af te nemen. 

Tientallen meldingen
In Zuid-Limburg kwamen bij de brandweer tientallen meldingen van onder meer omgewaaide bomen, rondvliegende golfplaten en dakpannen evenals losgeslagen rolluiken en dakkapellen. Op diverse plaatsen raakten woningen en bedrijfspanden flink beschadigd. Voor zover bekend bij de hulpdiensten, raakte niemand gewond.

Boom valt op huis
In Simpelveld viel een ontwortelde boom op meerdere geparkeerde auto’s en in Valkenburg sloeg een grote boom dwars door het dak van een woning. In Schinnen moest de brandweer een bos afzetten omdat diverse bomen het dreigden te begeven. ,,De meldingen kwamen uit alle regio’s, de meeste uit Parkstad en de regio Sittard”, zo liet brandweerwoordvoerster Kim Stevens donderdagavond weten.

Negentig man
Zo’n negentig manschappen en vijftien voertuigen waren urenlang in touw. Vooral  in de namiddag en begin van de avond was het alle hens aan dek, maar ook daarna hield de overlast aan.De harde windstoten bereikten boven Limburg pieksnelheden van rond de honderd kilometer per uur. Ook in Belgisch-Limburg zorgde de storm voor heel wat schade en ongemak.  

Naar kerk
Het buuttekampioenschap in Reuver is donderdagavond uit voorzorg verplaatst van de tent naar de kerk van de St. Lambertusparochie. De eerste buuttereedners verzorgden hun optreden in de kerk. Bezoekers mochten in de kerk geen glazen meer naar binnen nemen.

Boom op auto
Op de Dirk Boutslaan in Eindhoven kwam een boom op een rijdende auto terecht. De vrouw die in de auto zat is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ook op de A2 tussen Boxtel en Best-West vielen bomen om. Er zijn daar op dit moment twee rijstroken dicht.

Bron: delimburger.nl
#KeepOnSmiling
svenne
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 4339
Lid sinds: 5 jul. 2011
24 februari, 17:43 uur | Bericht #478987
Update van het artikel van deredactie.be hier iets boven, er is namelijk een tweede dode te betreuren in België:

Luik
De zwaarste balans viel dus op te meten in de provincie Luik. In Dalhem, vlak bij Voeren, kwam een man om het leven toen een boom op zijn auto was gevallen. Zijn vrouw die naast hem zat, is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden

Bron: deredactie.be
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.871 topics, welke bij elkaar 433.205 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.459 leden.
Het nieuwste lid is Jan Cees.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 259 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 259, lezen 4 mensen het topic "Uitbarstingen van de zon en aurora borealis".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd

Augustus 2017

Onweerskansen

Algemeen 2017

AWM

Het weer in de Alpen

Totale Zonsverduistering

21 augustus

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden