Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats: Zwolle
Berichten: 666
Lid sinds: 24 dec. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 mei, 18:11 uur | Bericht #480208
Het was een zeer benauwde dag en de modellen waren er over eens dat het die avond flink los kon gaan.  Helaas trok het weer haar eigen plan en hielt het boven Nederland rustig tot diep in de avond. Ik was die avond al samen gekomen met mijn team om de situatie te bespreken. Het was zeer spannend en onzeker. De vraag was waar de eerste onweersbuien zullen gaan. Ons voorkeur ging gelijk uit om richting Arnhem te rijden, maar zonder dat er wat gebeurt op de radar + dat het erg onzeker was bleven we nog in hometown Zwolle om de ontwikkelingen af te wachten.


Uiteindelijk begon er tegen de klok van 22:00 uur wat te borrelen boven België. De eerste buien gingen daar en gelijk zat er ook onweer op.  We hielden deze buien in de gaten om te kijken of ze daadwerkelijk verder gingen ontwikkelen, want we hadden geen zin dat het een falende chase werd. Toen de onweersbuien op kracht waren besloten we om richting Arnhem te rijden.

Teamlid Leon haastte zich richting teamleden Jelle en Timo om ze op te pikken. Gelijk gingen ze de snelweg op om richting Arnhem te rijden. Tijdens de rit hielden we het clustergebied goed in de gaten, maar zagen gelijk dat de onweersactiviteit steeds verder afnam. Wij begonnen al zorgen te maken of we nog wat te zien krijgen. In de buurt van Arnhem begon het te weerlichten, maar we moesten gauw richting het oosten toe om buiten het buiengebied te blijven. We reden richting Duiven toe om daar ergens een plekje te gaan zoeken om te staan. We zaten bij aankomst precies tussen 2 onweersbuien in: de onweersbui die ten westen van ons was begon al af te nemen, maar de onweersbui ten oosten van ons ging nog even lekker door op de resterende energie die nog in de atmosfeer aanwezig was. Op locatie merkten we goed hoe sterk de inflow was. We waren bang dat we de onweersbui over ons heen kregen, omdat deze gevaarlijk dichterbij kwam en onderhand met de ijskap boven ons hing. Gelukkig bleven we net op het randje en trok de onweersbui langzaam verder van ons af. We konden bijna een uur genieten van een heerlijke lichtshow en hebben veel plaatjes kunnen schieten van het onweer.

De meeste ontladingen waren voornamelijk binnen in de wolk of van wolk naar wolk. We konden zeer weinig inslagen registreren van de onweersbui.
Bekijk ook de foto's van mijn teamgenoot op LINK

Nadat de onweersbui verder richting het noordoosten heen trok en Duitsland inging hadden we besloten om weer richting Zwolle te rijden. Het was uiteindelijk de moeite waard!
Stormchaser bij @Art_of_thunders.
Site: http://www.art-of-thunders.nl
Twitter: @LeonEikenaar
gilles
Lid
Woonplaats: Dordrecht
Berichten: 168
Lid sinds: 10 feb. 2009
1 juni, 22:12 uur | Bericht #480244
Mooie foto's. Goede keuzes gemaakt zo te zien!
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.868 topics, welke bij elkaar 433.198 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.459 leden.
Het nieuwste lid is Jan Cees.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 424 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 424, lezen 10 mensen het topic "Fotowedstrijd is terug en trapt direct af!".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Zomer

Discussietopic 2017

Cassini

Haar laatste missie

Fotowedstrijd

Augustus 2017

Onweerskansen

Algemeen 2017

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden