Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Onweer-Online.nl
Beheerder
Woonplaats:
Berichten: 90
Lid sinds: 26 aug. 2015
5 juni, 19:07 uur | Bericht #480302


Een warme week, met temperaturen soms ruim boven de 30 graden, eind mei zette de toon voor een nieuwe onweersituatie. In de nacht van 28 mei vormde zich in Bretagne, Frankrijk een uitzonderlijk krachtig Mesoscale Convective System, of MCS, met op zijn hoogtepunt meer dan 500 ontladingen per minuut. Dit 400 kilometer brede monster koerste, in activiteit afnemend richting de Nederlandse kust om met een boog over Engeland weer aan land te komen nabij Rotterdam. 

Dit systeem nam veel vocht en onstabiliteit op hoogte met zich mee. Op 29 mei volgde dan ook een nieuwe golf van buien die vooral het zuidoosten van het land aandeden. Beginnende met enkele krachtige Pulse Storms leek de avond perfect voor onweer; waarna in de late avonduren een aantal pittige cellen uit België volgden. Deze buien bevatte veel neerslag en veel hoogteonweer door de aanwezigheid van grote hoeveelheden Mixed Layer CAPE.

Onze eerste 4K video met een korte compilatie van de chase en vanaf 1.40 min. onbewerkte beelden van het aankomende (hoogte) onweer bij Hilvarenbeek.29 mei kon je ons ook live op Facebook en Twitter volgen en onze route kon gevolgd worden via de StormTracker op OnweerOnline. 
 

De grootste, leukste en gezelligste online weercommunity van de Benelux!
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.704 topics, welke bij elkaar 432.244 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.416 leden.
Het nieuwste lid is Don214.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 811 mensen aan het browsen op het forum. 9 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 811, lezen 9 mensen het topic "Onweerskansen algemeen 2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Berichtgeving droogte

Onweerskansen

Donderdag 22 juni

Zomerdiscussie

Berichtgeving onweer 22 juni

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden