Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1113
Lid sinds: 11 okt. 2010
12 juni, 09:40 uur | Bericht #480412
Algemeen: hoog Anni met kern boven oost Europa verliest geleidelijk wat verder de invloed op het weer in de Alpen. Achter een koufront (hoogtetrog) wordt de opbouw van de atmosfeer met de instroom van wat vochtigere en iets minder warme luchtmassa's onstabiel van opbouw waardoor het risico op onweersbuien gaat toenemen. De zuidelijke Alpen en inner-alpine Alpen verblijven in de zeer warme lucht.

Alpenweerman trainingen: Wolkenherkenning / Fronten / Thermische winden / Föhn, we hebben nog plaats voor 18 juni. Meer info zie onderaan!

Warmte vooral in noorden tijdelijk getemperd

Gisteren kon het kwik nog weer wat verder oplopen en op uitgebreidere schaal werden tropische temperaturen geregistreerd. Onder een staalblauwe hemel en met volop zon steeg het kwik tot 30 a 33 graden en lokaal werd het bijna 35 graden!
  • Verkoeling zoeken in de Zürichersee. Foto via NewInZurich‏ @NewInZurich
  • Of gewoon hogerop in de bergen. Foto via sundine‏ @evasundin1 - Gotthardpas 10-06-17
De hoogste temperaturen werden hier in het Oberwallis gehaald waar het kwik in het dal tot maar liefst 35 graden opliep! Topper was het weerstattion in Ackersand (Mattertal) alweer het kwik tot 35.6 graden steeg). Topper in het oosten was Landeck (Tirol) met 32.6 graden
Meer bewolking
Vandaag wordt het door de invloed van een naderende hoogtetrog (koufront) vooral aan de noordkant iets minder warm en ook iets minder zonnig. De inner-alpine Alpen en de gebieden aan de zuidkant verblijven echter ook vandaag nog in de zeer warme luchtmassa's. Overdrijvende wolken(velden) vanuit het noordwesten verraden de aanwezigheid van het overtrekkende zwakke koufront.

Omdat de lucht wat vochtiger wordt voelt het warmer en broeierig aan en ook de atmosfeer reageert daarop. Stapelwolken zullen door de dagelijkse gang en door het koufront getriggerd lokaal het buienstadium bereiken. In de middag en avond moet dan ook rekening worden gehouden met lokale onweders. Tijdens de zwaarste buien is veel neerslag mogelijk en kan ook hagel vallen waarbij zware windstoten kunnen optreden.
  • Radarbeeld 08h30. Via WetterOnline.de
  • Vandaag meer bewolking en stijgende buienkans. Webcam Schlegeis Stausee (1840m) Zillertaler Alpen
Voor de rest van de week verandert er grosso modo niet veel aan het (zeer) warme Frühsommerwetter. De middagtemperaturen bewegen zich meest tussen de 25 en 30 graden, lokaal ook nog wat hoger. Ook in de bergen is en blijft het zeer zacht met een vorstgrens die rond de 4600 meter zal zitten, Vrijdag zou een volgend koufront  de warmte tijdelijk weer wat kunnen gaan temperen waarbij ook de onweerskansen weer zullen stijgen.
  • Vrijdag tijdelijke afkoeling en stijgende buienkansen op volgend schampend koufront.
Ook op de langere termijn zien we de hogedruk en warmte naar het zuiden toe en tot over centraal Europa en de Alpen standhouden. Met een vrij noordelijke straalstroom leven zich de depressie met hun storingen vooral op de Atlantische Oceaan en tot over Scandinavie uit. Hoe verder naar het zuiden hoe meer zon en hogere temperaturen. In hoeverre de storingen eventueel later in de periode al of niet nog zuidelijker zullen gaan uitkomen zullen we de komende dagen gaan vervolgen.
  • GFS ensembles prikpunt westelijke Zwitserse Alpen
Tot zover vanuit een vrijwel onbewolkt Oberwallis. Fijne start van de week en tot morgen maar weer. Ciao


UV - Index
Vandaag minder actueel maar des te meer voor de komende week. Met de steeds hoger staande zon en krachtige zonnestraling zal de UV index in de bergen waardes tussen de 10 (1000 meter hoogte)  en 11 (3000m hoogte)  bereiken. Dit betekent dat huid en ogen beschermd dienen te worden! Meer over het thema UV straling en hoe daar mee om te gaan zie - UV Index -
  • In de bergen worden de komende dagen zeer hoge UV index waardes bereikt ( tussen de 9 en 12)!
Alpenweerman trainingen: Wolkenherkenning / Fronten / Thermische winden / Föhn
Voor alle  (Alpen)weer geïnteresseerden en "berg-activisten" : Alpenweerman verzorgt ook trainingen op locatie in Nederland. Op 18 juni in Arnhem. Leden van Onweer-Online genieten extra (korting) Voor meer info verwijs ik graag naar de website of - HIER -  Tot dan!
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.876 topics, welke bij elkaar 433.217 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.459 leden.
Het nieuwste lid is Jan Cees.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 256 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 256, lezen 4 mensen het topic "Winter discussietopic 2016/2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Onweerskansen

Algemeen 2017

AWM

Het weer in de Alpen

Totale Zonsverduistering

21 augustus

Fotowedstrijd

Augustus 2017

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden