Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1863
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 juli, 22:10 uur | Bericht #480986
Bliksem trof dj Deetox, maar ze kan het navertellen: 'Ik heb nog steeds pijn'


foto heidifocus.nl

"Ik heb enorm veel geluk gehad dat iemand het heeft zien gebeuren." Bijna drie weken geleden werd Diana tijdens het uitlaten van haar hond door de bliksem getroffen. Dat ze het heeft overleefd mag een wonder genoemd worden.

"Het is raar om te beseffen wat er is gebeurd. Door mijn herstel heb ik daar nog niet goed over na kunnen denken, ik heb best veel pijn gehad", zegt de 30-jarige Diana Zwerwer tegen RTL Nieuws. Van beroep is ze dj; ze is bekend onder de naam dj Deetox. Maar draaien zit er voorlopig niet in. Ze herstelt thuis in alle rust van wat haar is overkomen. 

Geen herinnering

Op donderdag 22 juni rond 17.00 uur werd ze getroffen door de bliksem tijdens het uitlaten van haar hond. "Ik kan me er niets meer van herinneren. Ik weet niet eens meer wat voor weer het was toen ik de deur uitging. Ik ben het allemaal kwijt."

Diana liep met haar Oudduitse herder op een veldje in een nieuwbouwwijk in Blaricum. "Het veldje is zo'n 150 meter van mijn huis vandaan. Als het weer echt dreigend zou zijn geweest, was ik niet gaan lopen." Op het moment dat het voorval gebeurde, waren verschillende omwonenden nog in hun tuin bezig.

Gelijk out

Van het moment van de blikseminslag weet ze dus ook niets meer. "Ik vermoed dat het snel ging, dat ik gelijk out was." Haar hond mankeerde niets, hoorde ze later. "Die is geschrokken naar huis gerend."

De plek waar ze werd getroffen is open terrein, met hoog gras. In de omgeving worden huizen gebouwd. Er staan geen bomen in de buurt, maar wel staan er hoge bouwkranen. Ze loopt er wel vaker. Langs de rand van het veld staan huizen.

'Ik lag in het hoge gras'

Diana mag van geluk spreken dat ze nog leeft. "Toevallig keek een omwonende uit het raam. Ze heeft het zien gebeuren en heeft alarm geslagen. Haar vriend is naar mij toegegaan. Die kon mij eerst niet vinden. Ik lag in het hoge gras."

112 werd gebeld. En daar was een tweede geluk bij een ongeluk. Er was toevallig een ambulancemedewerker in de buurt.

Reanimatie

"Die was er dus heel snel. Ik moest gereanimeerd worden. Ik besef het me nog niet helemaal, maar als ik erover nadenk heb ik enorm veel geluk gehad. En als die bewoonster mij niet gezien had, weet ik niet hoe het dan afgelopen zou zijn. Dan had ik daar in het gras gelegen en was ik niet zo snel gevonden."

Diana kwam terecht op de intensive care. Daar werd ze uitgebreid onderzocht. "Voor de artsen daar is het ook iets unieks. Voor hen was ook niet duidelijk hoe ik eruit zou komen." Ze had haar eigen hartslag, maar ze werd in slaap gehouden.

Uitgeput

's Nachts en de volgende dag maakten artsen haar meerdere keren wakker. "Ze hebben me meerdere keren moeten vertellen wat er was gebeurd. Ik was uitgeput en viel steeds in slaap." Familie en vrienden waren enorm geschrokken. Ze stonden aan haar bed, maar ook daar heeft ze niets van meegekregen.


foto evenvangestel.be

Op zaterdag, twee dagen later dus, kwam het besef wat er gebeurd was. Maar Diana was ernstig verzwakt. Ze had last van zenuwpijn. "Moeilijk te beschrijven hoe dat voelt. Maar het zijn scherpe pijnscheuten, op steeds andere plekken in mijn lichaam. Maar vooral in mijn armen."

Het lukt haar wel weer om kleine beetjes te eten. Lopen ging nog nauwelijks. "Ik was duizelig en had last van pijn in mijn nek en onderrug. Wel kreeg ik goed nieuws te horen: alles in mijn lichaam was in orde. De artsen zeiden dat mijn lichaam is gereset en dat ik rust nodig heb."

Thuis herstellen

Ze mocht daarna van de intensive care af. Maar het was moeilijk om rust te vinden, want op de zaal waar Diana kwam te liggen waren meer patiënten. Maandagmiddag mocht ze het ziekenhuis uit om verder thuis te herstellen. 

In die week ging Diana snel vooruit, maar tegelijkertijd is er het besef dat het herstel nog wel even zal duren. "Ik kon snel weer lopen en was weer helder. Maar ik heb best veel pijn gehad, en nog steeds. Vooral 's avonds en 's nachts voel ik constant steken. Pijnstilling werkt gelukkig. Ik moet nog steeds veel rusten. Ik heb me eraan overgegeven."

Films kijken

Achter de draaitafel staan is haar passie, maar dat gaat voorlopig niet. "Ik vind het heel moeilijk om niks te doen. Ik kijk films en lees veel en probeer af en toe een klein huishoudelijk klusje te doen. Ook heb ik de hond weer uitgelaten, samen met mijn vriend. Het is goed om in beweging te blijven."

Ze denkt al weer aan werken. Dj Deetox heeft er weer zin in, draaien op feesten en het studiowerk. "Het liefst ga ik zo snel mogelijk weer aan de slag. Ik besef dat ik de tijd nodig hebt. Ik bekijk het van dag tot dag."

Diana is langs geweest bij de mensen die haar leven hebben gered. "Ik wilde ze bedanken dat ze zo snel hebben gehandeld. Dat is fantastisch."

bron RTL nieuws
"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.799 topics, welke bij elkaar 432.905 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.441 leden.
Het nieuwste lid is david_groningen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 389 mensen aan het browsen op het forum. 10 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 389, lezen 38 mensen het topic "Onweerskansen algemeen 2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Onweerskansen

Woensdagavond kans op (zeer) zware buien

Volg de buien

met onze Storm Tracker, met live bliksemdata

Onweer Visp (CH)

Video door forumlid pkd19

Berichtgeving

Alle berichtgeving rondom het noodweer van 19-20 juli

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden