Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1112
Lid sinds: 11 okt. 2010
14 juli, 13:02 uur | Bericht #480998
Algemeen: de invloed van tussenhoog -Hanna- neemt door toedoen van een koufront welke vandaag en morgen vooral de noordoostelijke Alpen beïnvloedt tijdelijk af. In het weekend herstelt de uitloper van het Azoren hoog zich weer en zal een volgende zeer warme zomerse weerfase gaan inleiden. In de loop van de week weer stijgende onweerkansen!

Volgende week weer tropisch

Ten opzichte van gisteren is er bij de weermodellen weinig verandert dus we houden het kort. Vandaag en morgen vooral in de noordelijke Alpen op een schampend koufront meer bewolking en wat neerslag of een bui. De meeste kans op nattigheid in de Nordstau van de oostelijke Alpenhoofdkam.


Vooral de noordkant krijgt vandaag en morgen wat nattigheid. Foto via Hans ter braak‏ @hansterbraak vanuit het Kleinwalsertal, op 1200 meter met 11  graden ook koel
 
 
Betere condities ook vandaag en morgen in het zuiden en inner-alpin. Fraaie opname van een zgn bannercloud rondom de Matterhorn. Via Twittter Daniel Gerstgrasser‏ @danivumalvier / Foto: B. Konantz


Foto Grächen Hohtschuggen. Via Francien Bakker[/caption]Hier ook duidelijk koeler met maxima van 13 tot 23 graden. Sneeuwvalgrens tijdelijk dalen tot 2300 a 2000 meter. Het zuiden in zuidwesten als ook de inner-alpine Alpen door de noordelijke stroming meer zon en warmer.


Radarbeeld 12h10 via Wetteronline.de

In het weekend van west naar oost dan geleidelijk weer stabilisatie van de atmosfeer doordat de uitloper van het Azorenhoog zich weer gaat versterken en naar het oosten toe uitbreidt. De zon krijgt steeds meer speelruimte en de temperaturen gaan weer in de lift.


Isobaren en fronten kaart voor zaterdagmiddag met het herstel van het Azorenhoog

Volgende week warm tot zeer warm zomerweer, geleidelijk wel weer toenemende kans op een lokale regen of onweersbui. Tegen een einde van de week en in het volgende weekend moeten we een Atlantische hoogtetrog die probeert naar het zuiden toe uit te zakken inclusief een afsnoeren hoogtelaag even in de gaten gaan houden. Dit zou vanaf het weekend of begin volgende week het zomerweer kunnen gaan frustreren. Deze ontwikkelingen zijn echter nog onzeker.


ECMWF voor woensdag met de zomerse setting

Vakantie landen / Hitte Spanje
Zoals enige dagen geleden al aangekondigd is het vooral in het zuidwesten (Iberische Schiereiland / Spanje) bloedje heet geworden met Cordoba gisteren zelfs 47+ graden. Lokaal ook vandaag daar landinwaarts weer temperaturen van 43 a 45 graden. Ook elders rond de Middellandse Zee is het warm tot zeer warm zomerweer met volop zon.


Maxima Middellandse Zeelanden, vooral Spanje wordt vandaag en ook morgen bloedheet met dikke 40-ers- Begin volgende week ietwat minder heet!

De neerslagkansen (lokale warmte onweders) zijn klein, uitzondering daarop begin volgende week in delen van Griekenland  en west Turkije waar door toedoen van een hoogtelaagje tijdelijk stevige regen en onweersbuien tot ontwikkeling kunnen komen! Ook Kreta zou daar nog wat van mee kunnen pakken!

Verkoeling vind men aan de stranden waar een zee briesje dan wel het zeewater voor enige afkoeling zorgt. Temperatuur zeewater 23 tot 29 graden. Atlantische kustwateren 17 tot 21 graden, Azoren en Madeira 21 a 22 gaden


Temperaturen zeewater

Tot zover voor dit moment en vanuit een half bewolkt Oberwallis een fijne dag en weekend gewenst, ciaoWebcams- meer beelden uit de Alpen en Oberwallis zie - Meteo-Oberwallis - en onze link - Alpenwebcams
Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.799 topics, welke bij elkaar 432.905 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.441 leden.
Het nieuwste lid is david_groningen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 418 mensen aan het browsen op het forum. 16 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 418, lezen 44 mensen het topic "Onweerskansen algemeen 2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Volg de buien

met onze Storm Tracker, met live bliksemdata

Onweerskansen

Woensdagavond kans op (zeer) zware buien

Onweer Visp (CH)

Video door forumlid pkd19

Berichtgeving

Alle berichtgeving rondom het noodweer van 19-20 juli

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden