Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1863
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 juli, 21:19 uur | Bericht #481002
Wesel (NRW) is bliksemhoofdstad van Duitsland


foto Bernd Marz

Wesel is de blliksemhoofdstad van duitsland 2016 met gemiddeld 4,1 inslagen per vierkante kilometer geregistreerd door de blitzinformatiedienst van Siemens ( BLIDS ). Op een gedeelde 2e en 3e plaats komen het Bayrische Aschaffenburg en Borken ook in Noord Rhein Westfalen met 3,8 inslagen. 
De steden Frankfurt en Flensburg scoren het laagst met samen 0,2 inslagen met een totaal aantal inslagen over heel duitsland van 431.644 het afgelopen jaar. Het is duidelijk lager dan 2015 waar 550.000 inslagen werden geregistreerd zodat 2016 het laagste is vanaf 1999.Oorzaak volgens Stephan Them leider van de informatiedienst is voornamelijke de lage bliksemactiviteit in de maand augustus en Wesel is eigenlijk een bliksemarme regio over de hele linie behalve in mei en juni 2016.  Er is wel duidelijk te zien dat de afgelopen jaren de zuidelijke provincies meer blikseminslagen hebben en na analyse lijkt de temperatuurstijging een trigger te zijn voor de zware onweersbuien aldaar. 


foto Andreas Strater

Met alle verzamelde data hebben we een digitaile vooruitgang geboekt doordat we een rekenprogramma hebben ontwikkeld die een algoritme bevat waarin alle data verwerkt wordt zoals weerkaarten, meetstationsdata en bliksemactiviteit verteld Stephan Them.  Met deze gegevens zijn we zover dat we een waarschuwingsinformatie systeem hebben die stormcellen herkend en op tijd een waarschuwing kan uitgeven zoals stormtrack in de USA. We zijn verbonden met 160 weerstations door heel europa inclusief de meteodiensten en eerst was een blikseminslag pas na 30 sec oproepbaar in het systeem, nu 10 .  Op 100 meter nauwkeurig kunnen we de inslag terug zien met de sterkte en hoe meer data we kunnen vullen des te beter we het publiek kunnen beschermen.bron SiemensAG


 
"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.799 topics, welke bij elkaar 432.905 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.441 leden.
Het nieuwste lid is david_groningen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 407 mensen aan het browsen op het forum. 11 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 407, lezen 40 mensen het topic "Onweerskansen algemeen 2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Volg de buien

met onze Storm Tracker, met live bliksemdata

Onweerskansen

Woensdagavond kans op (zeer) zware buien

Berichtgeving

Alle berichtgeving rondom het noodweer van 19-20 juli

Onweer Visp (CH)

Video door forumlid pkd19

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden