Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Alpenweerman
AWM Moderator
Woonplaats: Termen (Wallis, CH)
Berichten: 1112
Lid sinds: 11 okt. 2010
16 juli, 10:00 uur | Bericht #481020
Algemeen:  een uitloper van het Azorenhoog - hoog Hanna - drukt toenemend de zomerse stempel op het weerbeeld in de Alpen. Een overtrekkend warmtefront zorgt vandaag tijdelijk voor wat meer overtrekkende (hogere) wolkenvelden. De komende week staat in het teken van (zeer) warm zomerweer, door een toenemende vlakkere drukverdeling nemen de onweerskansen geleidelijk wel weer toe.

Woensdag donderdag lokaal weer 35 graden

Onder invloed van een uitloper van het Azorenhoog - Hanna - was het gisteren in de westelijke en zuidelijke Alpen al heerlijk zomers vertoeven. De zuidkant profiteerde bovendien nog van de extra afdrogende effecten van de Nordföhn (Noord-Zuid drukverval tot 8 hPa).


Lenticularis wolken gisteren boven de Aletsch Arena, gezien vanaf Rosswald (kidspark)
De Föhn altijd weer garant voor mooie wolkenluchten -lenticularis - Föhnfische Walliser Alpen. Foto Twitter Joël Fisler‏ @fisler

Cumulus Lenticularis boven de Walliser Alpen. Joël Fisler‏ @fisler
Tot 24 graden op 1000 meter en 28 graden in het dal. Foto tuin en weerstation Brig-Termen (Alpenweerman /MeteoOberwallis /meteoCentrale)
Ook de zuidkant profiteerde van de afdrogende werking van de Nordföhn. Foto Gardameer via Visit Trentino‏ @VisitTrentino

De temperaturen stegen met de zon en föhn tot 23 a 28 graden en aan de zuidkant lokaal tot 30 graden. Minder fraai was het daarentegen nog aan de noordkant van de Alpenhoofdkam waar zich in de nasleep van de wegtrekkende hoogtetrog en koufront nog koelere en vochtigere lucht stuwde. Vooral naar het oosten toe frustreerde de bewolking de zon en er viel ook nog wat neerslag (buitjes).


Ook gisteren nog de nodige onbestendigheid in het noorden. Foto Innsbruck-airport via Twitter Lukas Lehner‏ @MeteoLukas

Vandaag zondag wordt er verder gesleuteld aan het zomerse herstel, wel moeten we van west naar oost nog even door een schampend warmtefrontje heen bijten. Tijdelijk kunnen er wat meer hogere wolkenvelden overdrijven en in de noordelijke Stau van de oostelijke Alpen valt nog een laatste buitje.Met de zon stijgen de middagtemperaturen naar  17 tot 24 graden in het noorden en 25 tot 30 graden inner-alpin en het zuiden en zuidwesten. Op 2000 meter wordt het een graat of 5 tot 12 (noord / zuid) en een vorstgrens die circa rond de 4000 meter zal liggen.


Radarbeeld Europa / Alpen 08h50. Via Wetteronline.de.  Onrustig met fikse regen en onweersbuien momenteel op een koufront (hoogtetrog) vanaf Sicilië tot over de Balkan. Warmtefront (hogere)bewolking Benelux NW Duitsland -Frankrijk

Kijken we nog even naar het weer op Silverstone - British F1™ Grand Prix 2017 dan lijken de kansen goed dat deze droog zal verlopen. In hoeverre de lucht gaat opklaren is nog even afwachten. Temperatuur graadje of 22! Succes Max!Maandag volgt dan verder herstel naar (zeer) warm zomerweer. De middagtemperaturen gaan dagelijks nog in de lift en op uitgebreide schaal wordt het weer tropisch. Woensdag donderdag kan het kwik lokaal tot 33 a 35 graden stijgen. Doordat de hogedrukinvloed geleidelijk wat afneemt (vervlakt) en de luchtvochtigheid vanuit het zuidwesten wat toeneemt gaan ook de onweerskansen met het vorderen van de week weer toenemen.Later in de week moeten we de ontwikkelingen van een Brits laag goed in de gaten gaan houden, GFS voor vrijdag[/caption]

Richting het einde van de week zou uitgaande van een Atlantische depressie op weg naar de Britse Eilanden een een koufront vooral in het noorden voor een afkoeling kunnen gaan zorgen waarbij ook de onbestendigheid (onweersbuien)  nog verder toeneemt. Voor het front uit wordt met een in kracht toenemende zuidwestelijke stroming echter ook zeer warme  lucht naar het noorden toe op transport gezet.


GFS ensembles westelijke Alpen[/caption] 


GFS ensembles oostelijke Alpen[/caption]Het is dan ook nog onzeker in hoeverre de strijd tussen de  zeer warme lucht vanuit het zuid(westen) en de minder warme lucht uit het westen zal gaan uitpakken!  Later meer over deze ontwikkelingen. Fijne zondag en ciao vanuit Termen In Oberwallis.
De UV index kan deze dagen in de bergen waardes tussen de 9 (1000 meter hoogte)  en 11 (2000 tot 3000m hoogte)  bereiken. Dit betekent dat huid en ogen beschermd dienen te worden! Meer over het thema UV straling en hoe daar mee om te gaan zie - UV Index -

Phantasie ist wichtiger als Wissen, denn Wissen ist begrenzt. (Albert Einstein)
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.799 topics, welke bij elkaar 432.905 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.441 leden.
Het nieuwste lid is david_groningen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 404 mensen aan het browsen op het forum. 11 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 404, lezen 41 mensen het topic "Onweerskansen algemeen 2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Volg de buien

met onze Storm Tracker, met live bliksemdata

Onweerskansen

Woensdagavond kans op (zeer) zware buien

Berichtgeving

Alle berichtgeving rondom het noodweer van 19-20 juli

Onweer Visp (CH)

Video door forumlid pkd19

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden